Νέα

Προκύρηξη του 10ου Ευρυτάνειου Δρόμου

10ος ΕΥΡΥΤΑΝΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Σας γνωρίσουμε, ότι την 30 Ιουλίου 2022 ημέρα Σάββατο και ώρα 17.00, θα διεξαχθεί ο 10ος Ευρυτάνειος δρόμος, που φέτος αναβαθμίστηκε σε ημιμαραθώνιο δρόμο, με αφετηρία το μνημείο της μάχης του 279 π.Χ. των Ευρυτάνων και Αιτωλών κατά των Γαλατών, στην τοποθεσία κοκκάλια και τερματισμό στην πλατεία του Κρικέλλου αφιερωμένος στην μνήμη των μαχητών της εποχής.


Για 10η φορά, ο πολιτιστικός σύλλογος των εν Αθήναις και απανταχού Κρικελλιωτών Ευρυτάνων ο ‘Αγ. Νικόλαος’, σε συνεργασία με τον τα αθλητικά σωματεία ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 και Κεραυνός Κρικέλλου τον ΟΠΑΣΤΕ και το Δήμο Καρπενησίου, διοργανώνουν τον Ευρυτάνειο Δρόμο (ορεινός ημιμαραθώνιος αγώνας απόστασης 21,100., κύρια διαδρομή ). Ο αγώνας έχει ενταχθεί στο καλεντάρι 2022 του ΣΕΓΑΣ (αγώνες δρόμου και βουνού) , έχει δε την υποστήριξη και συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του Τοπικού Συμβουλίου Κρικέλλου και πλέον καθιερώθηκε η ετήσια διεξαγωγή του υπό τον ΣΕΓΑΣ.
Παράλληλα θα διεξαχθεί σε απόσταση 3 Χιλιομέτρων αγώνας για όλες τις ηλικίες περιμετρικά του χωριού μας και αγώνας δρόμου απόστασης 1.5 χιλιομέτρου για παιδιά έως 16 ετών. Οι δυο αυτοί αγώνες έχουν ως αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του Κρικέλλου, ενώ ο κύριος αγώνας έχει αφετηρία το μνημείο στα Κοκκάλια και τερματισμό την πλατεία του Κρικέλλου.

Για εγγραφή πατήστε εδώ


Οι δύο διαδρομές θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά.
Για δηλώσεις συμμετοχής θα βρείτε την σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του ευρυτάνειου δρόμου : evrytaneiosdromos.gr καθώς και τους τραπεζικούς λογαριασμούς όπου μπορείτε να καταθέσετε το ποσό της συμμετοχής με αιτιολογία: Ευρυτάνειος Δρόμος αγώνας 21,3 χιλιομέτρων με το ονοματεπώνυμο του αθλητή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα στοιχεία της διαδρομής.


Check out my activity on Strava

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε την προκύρηξη του αγώνα εδώ!


Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:


1.Τόπος : Κρίκελλο Ευρυτανίας (30 χλμ. από Καρπενήσι)

2.Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνα :
Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

 1. Διαδρομές
  Α. Ευρυτάνειος δρόμος: Απόσταση : 21.097.5μ.
  Αφετηρία – Τερματισμός : μνημείο των Κοκκαλίων- Πλατεία χωριού
  Ώρα Εκκίνησης: 17:00 (μμ)
  Β. Μονοπάτι: Απόσταση : 3 χιλιομέτρων.
  Αφετηρία – Τερματισμός : Πλατεία χωριού
  Ώρα Εκκίνησης: 17:20
  Γ. Παιδικός Αγώνας: 1,5 χλμ
  Αφετηρία – Τερματισμός : Πλατεία χωριού
  Ώρα Εκκίνησης: 17:05
  Διαδρομή Ευρυτάνειου Δρόμου
  Ο αγώνας ξεκινά από το Μνημείο στα Κοκκάλια, εκεί όπου έγινε η ιστορική μάχη Αιτωλών και Ευρυτάνων απέναντι στους Γαλάτες το 279 πΧ. Οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να τρέξουν παράλληλα με τα βουνά της Ευρυτανίας έχοντας μια εκπληκτική θέα καθ΄ολη την διάρκεια της διαδρομής τους. Για περίπου 400 μ. θα τρέχουν σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι που συνδυάζει φυσική ομορφιά και αθλητική πρόκληση. Ο δρόμος που θα διασχίσουν περιέχει μια απαλή διαδρομή με μικρά ανηφορικά επίπεδα και μετά από περίπου 18 χιλιόμετρα καταλήγει στη κεντρική πλατεία του Κρίκελλου Ευρυτανίας όπου θα βρίσκεται και ο τερματισμός. Οι αθλητές τερματίζουν στη κεντρική πλατεία του Κρίκελλου Ευρυτανίας.
  Διαδρομή Μονοπατιού: 3 χλμ.
  Έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού και ακολουθεί διαδρομή περιφερειακά του οικισμού.
  Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://evrytaneiosdromos.gr/
 2. Δικαίωμα Συμμετοχής
  -Για να συμμετάσχει κάποιος στο Ευρυτάνειο Δρόμο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο για μικρότερα σε ηλικία παιδιά θα χρειαστεί η συγκατάθεση γονέων.
  -Για να συμμετάσχει κάποιος στο Μονοπάτι, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο. και για μικρότερα σε ηλικία παιδιά θα χρειαστεί η συγκατάθεση γονέων.
  -Για να συμμετάσχει κάποιος στο αγώνα 1.5 χλμ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας.
 3. Διακρίσεις – Έπαθλα
  Έπαθλα (μετάλλιο και κύπελλο) απονέμονται στους*:
  1) Τρεις (3) πρώτους νικητές της Γενικής Κατάταξης Ανδρών
  2) Τρεις (3) πρώτες νικήτριες της Γενικής Κατάταξης Γυναικών
  3) Τρεις (3) πρώτους νικητές ηλικίας από 18-34
  4) Τρεις (3) πρώτους νικητές ηλικίας 35-44
  5) Τρεις (3) πρώτους νικητές ηλικίας 45-54
  6) Τρεις (3) πρώτους νικητές ηλικίας 55-64
  7) Τρεις (3) πρώτους νικητές ηλικίας 65+
  *Οι αθλητές δεν θα βραβευτούν διπλά αν είναι νικητές στην γενική αλλά και στην ηλικιακή τους κατηγορία. *Όσοι αθλητές διακρίθηκαν αλλά απουσιάζουν από τις απονομές, δεν θα παραλαμβάνουν το βραβείο τους.
  Έπαθλα κύπελλο απονέμονται και στους τρεις πρώτους νικητές της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και στις 3 πρώτες νικήτριες Γενικής Κατάταξης Γυναικών.
  Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο με τα διακριτικά του αγώνα. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα μπορέσουν να το λάβουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
 4. Παροχές Αγώνα
  Πακέτο αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής για τον Ευρυτάνειο Δρόμο :
  • Αριθμός συμμετοχής με chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης,
  • Αναμνηστικό μετάλλιο με τα διακριτικά του αγώνα
  • Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, αναψυκτικών, σνακ
  • Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
  • Ελαφρύ μετα-αγωνιστικό γεύμα
  • Πιστοποιητικό συμμετοχής
  • Μεταφορά από και προς το Καρπενήσι για όσους το επιθυμούν
  Πακέτο αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής για το Μονοπάτι :
  • Αριθμός συμμετοχής με chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης,
  • Αναμνηστικό μετάλλιο με τα διακριτικά του αγώνα
  • Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, αναψυκτικών, σνακ
  • Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
  • Ελαφρύ μετα-αγωνιστικό γεύμα
  • Πιστοποιητικό συμμετοχής
  • Μεταφορά από και προς το Καρπενήσι για όσους το επιθυμούν
 5. Δηλώσεις Συμμετοχής
  Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα θα πρέπει να ολοκληρωθούν (πληρωθούν) το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 23:59 .
  Σε τυχόν εγγραφές ολοκληρωμένες μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας, η οργανωτική επιτροπή θα παρέχει μόνο αριθμό συμμετοχής και chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, πλήρη υποστήριξη στους σταθμούς ανεφοδιασμού καθώς και πλήρη κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών.
  Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
  Με συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής που θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.evrytaneiosdromos.gr
  Αντίτιμο Συμμετοχής
  Το κόστος συμμετοχής στον 10ΟΕυρυτάνειο Δρόμο είναι: 12 €
  Το κόστος συμμετοχής για το Μονοπάτι είναι : 5€
  Το κόστος συμμετοχής για τον παιδικό αγώνα είναι : Δωρεάν
  Θα υπάρχει έκπτωση 20% σε ομαδικές συμμετοχές (5 ατόμων και άνω)
 6. Τρόποι Πληρωμής
  Α. Ηλεκτρονικά μέσα από την αντίστοιχη εφαρμογή
  Β. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό: στην Εθνική Τράπεζα
  ΙΒAN: GR1801104120000041262522653
  ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : Νίκος Γιαννακόπουλος
  Και στην Τράπεζα ALPHA BANK
  ΙΒAN: GR2801401560156002340028444
  ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : Μαρία Κοντού
  Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την απόσταση.
  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ : Ακυρώσεις συμμετοχών δε γίνονται δεκτές ούτε επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής.
  Οι τακτοποιημένοι οικονομικά αθλητές που για οιονδήποτε λόγο δε θα συμμετάσχουν στον αγώνα που δήλωσαν, μπορούν να λάβουν εφόσον το επιθυμούν, ταχυδρομικά και με δική τους επιβάρυνση, το αγωνιστικό πακέτο που τους αναλογεί.
 7. Ιατρική Κάλυψη
  Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
  Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα υγείας των αθλητών, οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
  Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη, οι δε ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
  Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παρίστανται προληπτικά ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
 8. Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αγώνα
  Θα κατατεθεί στην Γ.Γ.Α. και θα δημοσιευθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης μετά το Πάσχα και θα διαμορφώνεται ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν.
 9. Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αγώνα
  Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.evrytaneiosdromos.gr
 10. Χιλιομετρικές Ενδείξεις
  Ανά χιλιόμετρο της διαδρομής του αγώνα θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.
  13.Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
  Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα, τις εγγραφές καθώς και την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων αμέσως μετά το τέλος των αγώνων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης και τον αριθμό συμμετοχής τους, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών την ήμερα του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δε θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία δεν θα κατατάσσονται.
  Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργασίμων ημερών. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων οι δρομείς θα μπορούν να εκτυπώνουν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.evrytaneiosdromos.gr
  14.Γραμματεία Αγώνα
  Η γραμματεία του αγώνα για την παραλαβή των αριθμών , μπλουζάκια κλπ θα λειτουργεί την ημέρα του αγώνα στην Πλατεία του χωριού στο ….. και ώρες 14:00-16:30.
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προκύρηξη του 10ου Ευρυτάνειου Δρόμου