Ο Σκοπός

Σκοπός του Ευρυτάνειου Δρόμου Κοκκάλια – Κρίκελλο


Η Ευρυτανία είναι μια ορεινή δύσβατη περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, θεωρείται από τις πιο καθαρές  παγκοσμίως περιοχές της γης, έχει ως μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο αυτή την ομορφιά την οποία θέλει να μοιραστεί με όλους. Με δράσεις όπως αυτή του ημιμαραθωνίου Ευρυτάνειου Δρόμου καλεί Έλληνες και ξένους λάτρεις της φύσης να τρέξουν μέσα στα ελάτα και το ατέλειωτο πράσινο των βουνών, παίρνοντας ανάσες ζωής και δίνοντας με την παρουσία τους ζωή στον τόπο μας.

Ο αγώνας αυτός είναι ένα μέσο ανάδειξης της Ευρυτανίας, που προσπαθεί με την ανάπτυξη και τον οικοτουρισμού να δώσει ζωή στα πανέμορφα χωριά της, τα οποία αποτελούν έναν ιδανικο προορισμό, για έλληνες και ξένους τουρίστες. Ένα ταξίδι στην Ευρυτανία είναι ο καλύτερος τρόπος για αποδράσει κανείς και να ξεφύγει από το καταπιεστικό πλέον αστικό περιβάλλον.

 

Σε περίπτωση που κάποια μέλη που θα συμμετάσχουν στον Ευρυτάνειο δρόμο δεν μπορούν να τρέξουν στον αγώνα, σίγουρα θα έχουν την ευκαιρια, με πιο εύκολο τρόπο, να περπατήσουν στα εξαίρετα μονοπάτια, που πρόγονοί  Κρικελλιώτες και γενικά Ευρυτάνες διέσχιζαν μέχρι και τις δεκαετίες του 1950 και 1960.